Museumnacht | 6 november 2021

Silent Night is een tentoonstelling over hoe kunstenaars, wiens werk een sterke verbinding heeft met het uitgaansleven, de covid-19 pandemie hebben ervaren en hoe ze hun pijn in goud hebben kunnen transformeren. De tentoonstelling vindt plaats bij Sexyland World en de pont tussen CS en IJplein tijdens de Museumnacht op 6 november 2021.

Het IJ als Portaal | 2 - 12 september 2021
Collectief het IJ heeft de afgelopen 12 maanden verhalen en vreemde objecten uit het IJ opgevist met de aantrekkingskracht van magneten. Deze voorwerpen, normaal verborgen onder de stilte van het water, zullen nu te zien én te horen zijn op de Amsterdamse pont.
WHOmanity | 12 - 31 mei 2020

COVID-19 overschrijdt landsgrenzen met angstaanjagend gemak. Tegelijkertijd worden fysieke grenzen van de privéruimte, die daarvoor onzichtbaar leken, opgetrokken. De persoonlijke en globale ruimte zijn radicaal anders ingedeeld, WHOmanity speelt hierop in door kunstenaars de oppervlakte van een vlag te laten innemen. Met WHOmanity willen we in deze tijd van ons laten horen op de verbindende wateren in het hart van de stad. Vlaggen die als bakens van hoop en reflectie wapperen over het IJ.

Museumnacht | 2 november 2019

Tijdens Museumnacht Amsterdam neemt het Amsterdam Ferry Festival de hele pont over met werken van acht kunstenaars. De kunstenaars reflecteren op de veranderende stad, de rol van de natuur hierin en de onzichtbare structuren die het menselijk gedrag conditioneren. Ze maken gebruik van het stille tussenmoment dat op de pont ontstaat om zodoende de reiziger te betrekken bij de vragen die zij stellen met hun kunst.