10 jaar Tolhuistuin | 1 juni 2024

We vieren 10 jaar Tolhuistuin. Amsterdam Ferry Festival en Tolhuistuin staan voor dit jubileum stil bij de veranderingen in de omgeving en onze bijdrage aan deze veranderingen. Voor de gelegenheid wordt de vaart op deze dag 2 keer omgetoverd tot een muzikale ervaring, onder leiding van Request Brassband.

Feminist Ferry | 8 maart 2024

Makerscollectief LFMC (Lowrey Foley McClane), Tolhuistuin en Amsterdam Ferry Festival slaan op International Feminist Day (8 maart) de handen ineen door samen de openbare ruimte in te nemen met kunst van vrouwelijke en non-binaire makers en de stemmen van feministische activisten en schrijvers.

Fotografie workshops | 17 - 18 november 2023

Kijk met andere ogen naar de rafelranden van de stad langs het IJ: welke onderwerpen en composities leg jij daar vast met je camera?

Museumnacht 2023 | 4 november 2023

Tijdens museumnacht vaar je mee op de pont tussen NDSM en CS waar spoken word artist Luna Wicks je avond inspireert met haar woorden.

Blik op de veranderende stad | 4 november 2023 - 14 januari 2024

Amsterdam Ferry Festival laat in samenwerking met het Van Gogh Museum zien hoe de veranderende stad nog steeds een onderwerp is dat kunstenaars fascineert. Zes hedendaagse fotografen die met hun camera het Amsterdam van nu vastleggen, zijn uitgenodigd om nieuw werk te maken.

Dazzle Trip | 22 juni - 20 augustus 2023

Kunstenaar Yamuna Forzani maakt een duizelingwekkende wrap voor de pont die wordt overgenomen door vogue dansers op de opening 22 juni. In samenwerking met Stichting NDSM wordt de reis tussen CS en NDSM deze zomer een echte trip van 22 juni t/m 20 augustus.

Museumnacht | 5 nov 2022

Tijdens de museumnacht op 5 november zullen de kunstenaars Paulien Oltheten, Annelies Kamen en Maartje Wortel de NDSM pont overnemen. In samenwerking met Nieuw Dakota, waar momenteel de tentoonstelling “Never let a good crisis go to waste” te zien is, laten deze kunstenaars zien hoe ze vanuit hun praktijk een crisis benaderen.

Morning Ritual | 12 - 22 mei 2022

Vier verschillende kunstenaars, veranderen vier verschillende ponten naar de overkant. Fotografie, poëzie, performance, keramiek en installatie zullen allemaal ingezet worden door de kunstenaars van deze editie: Koos Busters, Carina Ellemers, Martin La Roche en Jeannette Slütter.

Museumnacht | 6 november 2021

Silent Night is een tentoonstelling over hoe kunstenaars, wiens werk een sterke verbinding heeft met het uitgaansleven, de covid-19 pandemie hebben ervaren en hoe ze hun pijn in goud hebben kunnen transformeren. De tentoonstelling vindt plaats bij Sexyland World en de pont tussen CS en IJplein tijdens de Museumnacht op 6 november 2021.

Het IJ als Portaal | 2 - 12 september 2021
Collectief het IJ heeft de afgelopen 12 maanden verhalen en vreemde objecten uit het IJ opgevist met de aantrekkingskracht van magneten. Deze voorwerpen, normaal verborgen onder de stilte van het water, zullen nu te zien én te horen zijn op de Amsterdamse pont.
WHOmanity | 12 - 31 mei 2020

COVID-19 overschrijdt landsgrenzen met angstaanjagend gemak. Tegelijkertijd worden fysieke grenzen van de privéruimte, die daarvoor onzichtbaar leken, opgetrokken. De persoonlijke en globale ruimte zijn radicaal anders ingedeeld, WHOmanity speelt hierop in door kunstenaars de oppervlakte van een vlag te laten innemen. Met WHOmanity willen we in deze tijd van ons laten horen op de verbindende wateren in het hart van de stad. Vlaggen die als bakens van hoop en reflectie wapperen over het IJ.

Museumnacht | 2 november 2019

Tijdens Museumnacht Amsterdam neemt het Amsterdam Ferry Festival de hele pont over met werken van acht kunstenaars. De kunstenaars reflecteren op de veranderende stad, de rol van de natuur hierin en de onzichtbare structuren die het menselijk gedrag conditioneren. Ze maken gebruik van het stille tussenmoment dat op de pont ontstaat om zodoende de reiziger te betrekken bij de vragen die zij stellen met hun kunst.