Het IJ als Portaal | 1 - 19 september 2021

‘Collectief Het IJ’ onderzoekt de komende twaalf maanden het IJ, haar historische context en narratieve potentie. Naast literair en historisch onderzoek, wordt er gevist met magneten, gedoken in het IJ en zullen er ‘gesprekken’ worden gevoerd met hen die zich in en om het IJ bevinden. Op basis van deze onderzoeken wordt een uitgebreid archief aangelegd. Dit archief en het doorlopende dialoog vormen de basis van een multimediale  presentatie in de vorm van verhalen, video, audio, sculpturen en performances.

WHOmanity | 12 - 31 mei 2020

COVID-19 overschrijdt landsgrenzen met angstaanjagend gemak. Tegelijkertijd worden fysieke grenzen van de privéruimte, die daarvoor onzichtbaar leken, opgetrokken. De persoonlijke en globale ruimte zijn radicaal anders ingedeeld, WHOmanity speelt hierop in door kunstenaars de oppervlakte van een vlag te laten innemen. Met WHOmanity willen we in deze tijd van ons laten horen op de verbindende wateren in het hart van de stad. Vlaggen die als bakens van hoop en reflectie wapperen over het IJ.

Museumnacht | 2 november 2019

Tijdens Museumnacht Amsterdam neemt het Amsterdam Ferry Festival de hele pont over met werken van acht kunstenaars. De kunstenaars reflecteren op de veranderende stad, de rol van de natuur hierin en de onzichtbare structuren die het menselijk gedrag conditioneren. Ze maken gebruik van het stille tussenmoment dat op de pont ontstaat om zodoende de reiziger te betrekken bij de vragen die zij stellen met hun kunst.